мелење спирален наклон 水印

Белон како лидер во прецизностапроизводство на опремаи инженерски решенија, возбуден е да го објави пристигнувањето на нова пратка на примероци за опрема од ценет клиент. Овие примероци го означуваат почетокот на сеопфатен проект за обратно инженерство чија цел е да ги подобри понудите на производите и да ги исполни специфичните барања на клиентите.

Применитеопрема примероците ќе бидат подложени на прецизен процес на обратно инженерство за да се анализираат и реплицираат нивните сложени дизајни. Оваа иницијатива ја нагласува посветеноста на Белон за квалитет, иновации и задоволство на клиентите.

Најсовремена технологија на работа

Користејќи напредни машини, вклучувајќи ја машината за фино глодање Gleason FT16000 и системот за мерење на опрема Gleason 1500GMM, машините за мелење Gears klingelnberg, Belon е добро опремен за да дава прецизни и сигурни резултати. Процесот на обратно инженерство ќе вклучува неколку клучни чекори:

  1. Детален преглед и мерење:
    • Монтирање на запчаник: Примероците се безбедно монтирани на Gleason 1500GMM за да се обезбеди точно мерење.
    • Димензионална анализа: Сеопфатните мерења на профилите на забите, варијациите на чекорот, аглите на оловото и облогите на површината се направени со користење на високопрецизните способности на 1500GMM.
  2. Анализа на податоци и CAD моделирање:
    • Собирање податоци: Собраните мерења се анализираат за да се создадат детални модели за дизајн со помош на компјутер (CAD).
    • Верификација на дизајнот: Овие модели се споредуваат со спецификациите за дизајн за да се идентификуваат какви било отстапувања или области за подобрување.
  3. Репликација и производство:
    • Процес на фино глодање: Gleason FT16000 се користи за реплицирање на профилите на менувачот со исклучителна точност, осигурувајќи дека произведените запчаници ги исполнуваат или надминуваат оригиналните спецификации.
    • Обезбедување на квалитет: Пост-машински инспекции се спроведуваат за да се потврди точноста на димензиите и квалитетот на површината, одржувајќи ги највисоките стандарди за изработка.

Време на објавување: 23.08.2024

  • Претходно:
  • Следно: